Laihdutuskokemukset | Jaa omasi!

Kategoria: Kuntoilukeskustelut » Ruokavalio & Painonhallinta

5.11.2009 17:29:57
jtoivonen

Jaa täällä laihdutuskokemuksesi! :) Kirjoitan omistani ihan tuota pikaa, kun saan hiukan muita hommia alta pois...

5.11.2009 21:28:03
ulaani

Täältä löytyy faktaa painon pudottamiseen.

http://www.jaajo.fi/index.php?sivu=blogi2&id=82

5.11.2009 22:48:50
jtoivonen

Hyvä linkki ulaanilta! :)

Ja noniin, lupasin kirjotella kans omista kokemuksistani... Eli tässä lyhennelmä avautumisestani omaan aikaisempaan blogiini:


Kokemuksia tältä keväältä [ 2009 ] :

Lähtökohta
- Painoa: noin 93kg
- Pituus: 186-187cm
- Rasvat: Suhteellisen korkeat
- Vatsa hieman pöhöttynyt, voimatasot nousseet talven aikana painon mukana hyvin, mutta parantamisen varaa olisi vielä lisää. Hermostollisella treenillä sekin pitäisi onnistua...

Siirryin vähähiilihydraattiseen ruokavalioon varsin nopeasti - eli siirryin talven tottumuksista suoraan uusiin, ns. 'cold turkey'. Prosessi ei ollut mikään älyttömän helppo, koska talvella tuli mässäiltyä niin paljon, että VHH aiheutti jonkinnäköiset vieroitusoireet.

Noh, pari viikkoa oli vähän heikompi olo. Glykogeenivarastot oli kuitenkin vielä suht täynnä ja kroppa tuotti varmaan leptiiniä riittävästi (ei niin, että mun ruokavaliolla sitä sais vahingossakaan liian alas). Pidin myöskin ihan oman mielenterveyteni ja lihasglykogeenin yms. takia refeed- / cheattipäivän joka toinen tai kolmas viikko.

Alussa hiilareita tuli syötyä noin 50-120g päivässä välipäivinä (eli päivinä jona ei ollut salitreeniä, tähän kuuluu myös intervallit ja muut lenkit) ja salipäivinä sitten joku 150-200 grammaa. Kaloreita tuli noin 2200-3000kcal päivässä. Proteiinia söin paljon, noin 180-300g päivässä.

Myöhemmin keväällä otin sitten pari pitempää jaksoa, joiden aikana hiilareita söin noin 40-70 grammaa päivässä. Yleensä näiden jaksojen aikana täydensin hiukan varastoja syömällä sunnuntaisin kovan kyykkytreenin päälle reippaasti hiilareita suht puhtaista lähteistä.

Näläntunnetta en tuntenut enää muutaman ensimmäisen viikon jälkeen... Eli rasvan ja proteiinin lisääminen ja hiilihydraatin vähentäminen tuntui toimivan.

Lopputilanne:
- Paino: noin 86kg
- Pituus: Edelleen joku 186-187cm
- Rasvat: Selkeästi alemmat kuin alussa.
- Vatsa selkeästi littanampi, melkein oltiin jo kesäkondiksessa :D

Voimatasot kevään aikana eivät oikeastaan tippuneet. Maksimit nousi jopa parissa liikkeessä. Tosin sarjakestävyys kärsi hiukan, mutta nekin on nyt kaikki otettu takasin.

Tässä mun kokemukset VHH-ruokavaliosta. Jakakaa omianne :)