Massan lisääminen?

Kategoria: Kuntoilukeskustelut » Ruokavalio & Painonhallinta

5.11.2009 21:39:24
ulaani

Jaahas, kertokaa miten saan painoni nousemaan? Se on ollut viimeiset kaksi vuotta sama. Kaikki mömmöt ja jauheet on kokeiltu ja täysmaitoa juotu ja paino on pysynyt samoissa lukemissa.. Olen kuullut kaikenlaista; syöt liian vähän, sulla on lapamato..

Nyt painonlisäys vinkkejä tänne niin nähdään tehoaako se meikäläiseen.

5.11.2009 22:06:56
mapy

Itellä on pieni rasvaprosentti ollu ongelma aina. Tosin viime kesänä onnistuin nostamaan painoa :) Melko hankalaa se tosin on jos treenaa.

Painotippus aika vauhdilla treenien alkamisen jälkeen, ja samoihin aikoihin tuli juotua Coca-Cola zeroa. No vaihdoin takasin normaaliin Coca-Colaan ja paino lähti nousuun :D Syön reilusti safkaa, eikä siltikään yleensä meinaa paino pysyä, mutta mielenkiintoista on ollut, että Coca-cola on tosissaan pitänyt painoa ylhäällä :) Tosin kulutuskin on sen kolme litraa päivässä.

5.11.2009 22:27:28
jtoivonen

Mapy nyt on ton Colan kanssa aina ollut aikamoinen friikki... Samoin kulutukseltaan - eli se ei oikeesti saa painoa päälle vaikka se söis koko ajan... :D

Mulla on ihan toisinpäin, eli vaikka kulutan yleensä suhteellisen reippaasti, niin saan painoa päälle helposti. Tosin sitä kerääntyy sitten lähinnä nesteinä ja rasvana.

Tossa muutama vuosi sitten painoin keveimmilläni noin 75kg ja tällä hetkellä massaa on semmoset 90kg. Viime keväänä oli parhaimmillaan (vai pahimmillaan) painoa 93kg, mutta kesäks tiputin sinne 86kg paikkeille ("kesäkunto" vaikka ei se kiree kyl ollu :D). Eli painoa tulee ja painoa menee...

Mun neuvo on: Lisää ruokailua. Aika moni luulee syövänsä paljon, mutta oikeasti ei saa vaan tarpeeksi kaloreita. Omalla veljelläni oli hiukan samaa ongelmaa jossain vaiheessa, mutta nyt se on oppinu syömään enemmän ja sillä on paino ja voimatasot noussu selkeesti (- vaikka ei meistä veljeksistä kumpikaan iso vielä ole :)).

Jos ei syöminen toimi - niin tiputa hiukan aerobista vähemmälle. Ainakin viime talven massakaudella huomasin, että alko paino nousemaan kun jätin intervallit vaan kertaan viikossa ja en käyny pitkillä lenkeillä ollenkaan.

Loppujen lopuks kyse ei oo rakettitieteestä, koska periaatteessa paino nousee kun syöt enemmän kuin kulutat. Tässä toki saatujen kalorien laatu ja makroravinnejakauma vaikuttaa lopputulokseen.

Lisäks 2 semmosta vinkkiä, jotka yleensä auttaa: Syö oikeasti iso aamupala ja ajoita treenin anaboliseen ikkunaan kunnolla safkaa. Tuntia ennen ja joku 2 tuntia treenin jälkeen - se on erittäin ratkaiseva aikaväli. Voisit kokeilla myös palkkarin juomista treenin aikana - niin sanottu 'peri-workout nutrition' on ALIARVOSTETTUA. Ainakin omalla kohdalla se on auttanut :)