2012-03-23 12:36:39

Anna koirasi nauttia ulkoilusta!

On jälleen tullut se aika vuodesta, kun lumet sulavat ja kadut puhdistetaan kivistä ja liasta: On aika siirtyä talviteloilta kohti kesäkautta ja nauttia auringosta ja ulkoilusta täysin rinnoin. Myös tavoitteellinen kuntoilija voi siirtyä kuntosalin pimeistä nurkista ulos liikkumaan - ja mikäpä olisikaan parempi tapa nauttia ulkoilusta kuin oman koiran kanssa. Koiran ulkoiluttamisessa vain on omat kikkansa ja niksinsä, jotka omistajan tulisi osata ottaa huomioon.

Ensinnäkin, pientä pentua ulkoiluttaessasi, kannattaa aloittaa rauhallisesti. Koiran pitää pystyä omaan tahtiinsa tottumaan liikkumiseen. Anna koirasi kulkea turvallisilla alueilla omaan tahtiinsa ja luo koirallesi jo nuorena hyvät lähtökohdat aikuisiän kuntoilulle.

Aloita kuntoilu leikkimisellä. Leikkiä voit niin pienissä heiniköissä kuin metsissäkin. Voit antaa pennun totutella uimiseen ja pihalla juoksentelemiseen. Tämä kaikki tietysti vasta, kun pennun rokotukset ovat kunnossa. Kun oppiminen ja liikkuminen tapahtuu pennun omilla ehdoilla, saa se runsaasti lisää rohkeutta ja tottuu ympäristön tapahtumiin.

Kun liikuntatottumuksille on luotu hyvä pohja jo pentuja, jaksaa koirasi aikuisenakin liikkua kanssasi. Pelkkä hihnassa poukkoilu ei ole pidemmän päälle kummallekaan teistä mielekästä, joten hanki kunnon koiratarvikkeet ja anna koirasi leikkiä ja liikkua turvallisesti, mutta vapaasti. Aidattu ulkopiha on oivallinen lähes mille koiralle tahansa - ja vastaavasti sisätiloissa koiran tulee antaa liikkua myös vapaasti. Tarpeen mukaan koiraportti voi rajoittaa koiran pääsyä tietyille herkille kodin alueille.

Täysikasvuisen koiran kanssa on tärkeää tehdä myös pitkiä lenkkejä, jotta koiran (ja omistajan) kunto pysyy yllä. Hyvä kuntolenkki on pituudeltaan noin tunnista puoleentoista tuntiin. Liikuntaa voidaan monipuolistaa esimerkiksi uinnilla tai frisbee-leikeillä. Loiva ranta, sopivan puhdas pohja ja rantahietikko ja omistajan valvonta ovat tarpeen, kun koiraa totutetaan uimiseen. Koiraa ei saa minkään ikäisenä missään tilanteessa pakottaa veteen, sillä tämä vain lisää koiran pelkoja.

Kuten ihmiselläkin, myös koirallakin lenkkeihin vaikuttaa teidän omat kuntoilutarpeenne. Liikuntaa tulisi harrastaa joka ikinen päivä. Kunnon ylläpitoon riittää usein muutama pitkä lenkki viikossa. Tärkeintä on, että koiralle annetaan aikaa ja mahdollisuus liikuntaan. Kuntoilua tulee harrastaa säästä riippumatta, joskin säiden mukaan. Kesähelteillä päivän kuuminta aikaa kannattaa hyödyntää lepäilyyn ja lenkit voi sijoittaa ennemmin aamuun ja myöhäiseen iltaan.

Olivatpa sinun ja koirasi tarpeet millaisia hyvänsä, on tärkeää, että kuntoilu pysyy molemmille mielekkäänä! Kouluta koirasi kunnolla, hanki tarpeelliset tarvikkeet eläintarvikekaupasta ja nauti elämästä!

 

Lisätietoa saat myös osoitteesta www.koiratarvikkeet.biz

Arvosteltu: 2.4/5 (138 arvostelua)


Jaa Facebookissa