2012-03-13 13:47:33

Halpa liikunta - mikä liikuntamuoto on edullinen?

Kun puhutaan kuntoilusta ja laihduttamisesta, usein pinnalle nostetaan myös kuntoilun kustannukset. Usein kuulen turuilla ja toreilla valittavia ihmisiä, jotka ovat kyrpiintyneet hintavista kuntosalikorteista, kalliista ryhmäliikuntatunneista ja hintavista uimahallilipuista. Totta tämäkin, mutta miksi hintatietoinen kuntoilija valitsisi yhden näistä lajeista tai päätyisi kalliille Membership-kuntosalille? Tässä artikkelissamme käymme nopeasti läpi liikuntamuotoja, jotka ovat hauskoja, helppoja ja eritoten halpoja!


Kuntosali - oikein valittuna

Kuntosalilla käyntikin voi olla edullista, jos osaat valita paikan ja palvelut oikein. Allekirjoittanut maksaa kuntosalistaan tällä hetkellä noin 10 euroa vuodessa, sillä olen päättänyt käydä suurimman osan salikerroista vanhan urheiluseurani punttisalilla. Hinta ei ole kummoinen, mutta toisaalta edullisuudesta joutuu kärsimäänkin: Maassa lojuu vuosien pölyt, seinissä on reikiä, katto repsottaa ja osa painoista on ruosteessa. Oikeastaan ruosteettomia painoja taitaa olla vähemmän kuin sellaisia, jotka ovat ruosteessa. Hyvin on sali kuitenkin hommansa ajanut ja hinnasta ei todellakaan voi valittaa.

Kaikilla ei tietysti ole tällaista mahdollisuutta, mutta hyvä valinta saattaa olla myös joku muu lähisali. Valitse sellainen sali, joka myy useamman kerran sarjalippuja tai kuukausilippuja, mutta joka ei vaadi jäsenyyttä. Jäsenyyssalit ovat lähes aina kalliita, jos nyt et ole sattunut www.groupon.fi:stä bongaamaan jotain todella halpaa diiliä. Usein salikerran hinnaksi voi tulla ihan vain muutamiakin euroja, jos salin valitsee oikein. Karsi siis oheispalveluista (saunatilat, hienot salit, ryhmäliikunta) ja valitse kuntosali, joka tarjoaa vain laitteet ja halvat hinnat.


Juoksupolulle MARS!

Juokseminen on ilmaista. Kukaan ei varmasti tule vaatimaan sinulta pääsylippua metsäpoluilla tai kadun varressa pyyhältäessäsi. Toki ymmärrän, että juoksukengät maksavat, mutta alennuslaareista hyvän parin voi saada jo muutamalla kympillä. Kun käytät kenkiä viisaasti ja huollat niitä tasaisin väliajoin, voi yhdellä kenkäparilla taivaltaa useita satoja kilometrejä.


Kävely on kevyttä

Jos juokseminen ei maita tai et halua ostaa uusia lenkkareita, valitse kävely. Kävelemällä et itseäsi rantakuntoon kovin nopeasti vetäise, mutta se on liikuntamuotona hyvä alku. Kävelystä voit ajan myötä siirtyä askel askeleelta kohti juoksua.


Pyöräily

Hanki kypärä, vedä colleget tai tuulihousut jalkaan - ja pyyhällä tien päälle. Pyöräily on hauskaa, tehokasta ja edullista. Jokaiselta meiltä nimittäin löytyy varmasti jokin vanha tai vähän uudempikin pyöränrotisko autotallin nurkasta. Jos ei löydy, pyydä naapuriltasi tai sukulaisiltasi, josko saisit ostaa heidän käyttämättömänä seisovat kaksipyöräisensä pois nurkista pölyttymästä. Jos ei tuttujen autotalleista tärppää, voi poliisin pyörähuutokaupasta käydä bongaamassa todella vekkuleita löytöjä parilla kympillä. Tästä ei pidot parane ja kuntoilu halpene!

Arvosteltu: 2.0/5 (136 arvostelua)


Jaa Facebookissa