2009-08-28 00:00:00

Menestyksen avaimet: 7 suurta salaisuutta

Olet elämässäsi viettänyt salilla tuhansia ja tuhansia tunteja? Viiko- ja päivärytmisi, samoin kuin ruokavaliosi, on pyhitetty menestymiselle ja kehitykselle. Haluat saavuttaa paljon, mutta jokin mättää. Missä vika? Mitä tehdä? Jaamme nyt kanssanne 7 kovaa salaisuutta, joilla todellisia mestareita leivotaan.

#1 - Aseta tavoitteet korkealla, mutta pidä ne omana tietonasi

Teille saattaa tulla yllätyksenä, mutta liian rankat tavoitteet saattavat rajoittaa kehitystä. On totta, että on vaikeaa seurata treenin kulkua, jos et aseta jotain rajapyykkejä, mutta liika on liikaa tässäkin asiassa. Tavoitteet ovat jotain, mitä kohti ei työskennellä. Tavoitteet ovat jotain, mitä murskataan!

Toisaalta tunnetko suomalaisia yhtä hyvin kuin me tunnemme? Suurin osa - arviolta 85-95 prosenttia kaikista salilla tapaamistasi ihmisistä - treenaajista on perseennuolijoita ja omaa egoa buustaavia paskiaisia. Mikä suomalaisessa kulttuurissa mahtaa olla pielessä? Sillä näinhän asia on. Kerro heille tavoitteesi ja he ilmoittavat sinulle miksi et voi niitä saavuttaa. Kerro heille tavoitteesi ja he tekevät kaikkensa estääkseen sinun menestymisesi. Pidä asiat siis yksinkertaisina. Kerro, että tavoittelet "parempaa kyykkytulosta" tai "vahvempaa keskikroppaa".

Älä anna numeroita tuntemattomille. Saavuta omat tavoitteesi itse - kyllä sinä pärjäät. Tietysti, jaa tietosi ja tavoitteesi oman tukiverkkosi kanssa - mutta perus punttijuntti salin nurkassa... Hänen ei tarvitse tietää mitään, sillä hänen näkemyksellään ei ole merkitystä. Vain yhdellä näkemyksellä on: Omallasi.

#2 - Kehity ja kehitä, älä taistele ja tuhoa

Treenaat kovaa ja tiedät mitä teet. Saavutat tavoitteesi, mutta et kuitenkaan saa arvostusta treenikavereiltasi. Miksi? Sinä puhut liikaa paskaa! Negatiivinen ilmapiiri ja toisten mollaaminen on jotain, millä et tule koskaan saavuttamaan mitään. Yksi menestyksen avaimista on ehdottomasti avoin ja positiivinen asenne harjoitteluun. On aina helpompaa haukkua toisia, kuin itse saavuttaa jotain kehuttavaa ja arvokasta. Toimi siis täysin päinvastoin. Aseta tavoite, saavuta se ja hanki muiden arvostus - älä tunne itseäsi paremmaksi haukkumalla heidän suoriutumistaan. Kehitys syntyy omasta ajukopasta - ei muiden tekemisistä.

#3 - Keskity asioihin, joissa olet surkea

Miksikö? Koska asiat, joita vihaat ja joissa olet surkea rajoittavat yleensä kehitystäsi. Jos jalkasi ovat muuta kroppaa jäljessä, niin johtuuko se siitä, että treenaat niitä kovaa ja usein vai siitä, että et jaksa niihin panostaa? Totta. Kyykky potuttaa ja siksi et kehity. Ainoa ratkaisu: Tanko niskaan ja kyykkäämään.  Heikot osa-alueesi vaikuttavat kaikkeen tekemiseesi. Lisää massaa jalkoihin ja yläkroppakin kiittää. Selkään selkeästi voimaa lisää ja koet kehitystä kaikissa liikkeissä. Rintaan lisää lihaa, ja penkkitulos nouseekin aivan uusiin lukemiin. Se, mikä potuttaa, se rajoittaa. Tee siis vihaamiasi asioita tai opi rakastamaan niitä.

#4 - Älä juutu samoille raiteille - Valitse oikea reitti, mutta varaudu kiertoteihin

Tämä tulee olemaan lyhyt ja helppo teesi. Kaiken perustanahan on oma treeniohjelmasi, eikö vain? Ratkaisevaa on progressio - eli jatkuva kehittyminen. Ongelmana on vain liiallinen ohjelman seuraaminen. Älkää ymmärtäkö väärin, jokainen tarvitsee jonkinnäköisen ohjelman ja pohjan menestyäkseen, mutta tämän ohjelman liiallinen noudattaminen saattaa johtaa sinut umpikujaan. Jokaisen treeniohjelman edetessä sinun tulisi seurata omaa kehitystäsi ja sen mukaan tarvittaessa muuttaa ohjelmaasi. Muista pitää progressiota yllä, mutta älä anna sen hämätä sinua. Mistä sinä olisit voinut etukäteen tietää miten kroppasi reagoi juuri tähän treeniohjelmaan juuri tällä kertaa? Et mitenkään. Pienet muutokset ohjelmiin ja oman kropan kuunteleminen auttavat kehittymisessäsi ja nopeuttavat tavoitteiden saavuttamista.

#5 - Asenne = Todellinen menestys

Kuinka monta kertaa olet nähnyt salilla anorektiselta näyttävän raukan, joka tuntuu katkeavan käsitellessään pelkkää tankoa? Kuinka monta kertaa olet nähnyt 200 kiloisen jässikän penkkaavan ja kiroavan, kun muut ovat niin säälittävän pieniä? Niimpä!

Molemmissa tapauksissa (ja monissa muissakin) menestystä rajoittaa asenne. Laiheliinit luulevat, että heidän pienet, mutta näkyvät vatsalihaksensa katoavat, jos he alkavat syömään enemmän. Roskaruokaa mättävät rasvapallerot pelkäävät, että he eivät kehity nostoissaan, jos painoa ja kaloreita on vähemmän. Molemmat ovat väärässä. Puhtaalla ruokavaliolla ensimmäinen tapaus voisi nostaa tuloksiaan ja lisätä lihasta kroppaansa menettämättä vatsalihaksiensa näkyvyyttä. Sitä paitsi mitä niillä näkyvillä vatsapalikoilla edes tekee, jos kädenympärys on tasoa 20 senttiä? Ei mitään! Jälkimmäinen kaverimme voisi laihtua, lisätä lisää rautaa nostoihinsa ja voida yleisesti paremmin valitsemalla terveellisemmän ruokavalion. Molemmissa tapauksissa asenne on rajoittava tekijä. Jääräpäisesti tehdään samoja valintoja, joita ollaan kenties vuosikausia tehty - ilman sen tuntuvampaa kehitystä. Muuta siis asennettasi ja saatat kokea valaistuksen.

#6 - Usko omiin kykyihisi

Tämä on koko salaisuuksien sarjastamme se helpoin kohta. Jos et usko omiin kykyihisi, et tule koskaan saavuttamaan - yhtään mitään! Todelliset voittajat ovat päättäneet menestyvänsä jo ennen kuin he edes ryhtyvät raivaamaan tietään kohti tavoitteitaan. Sinä tiedät, että sinä pystyt. Motivoidu, taistele ja ole ylpeä itsestäsi - vain niin voit oikeasti saavuttaa jotain arvokasta.

#7 - Kuuntele, älä kailota

Kuntoilun ihmeellisessä maailmassa tärkeintä on osata oppia omista ja toisten virheistä. Älä siis ikinä tuputa omia ajatuksiasi muille väkisin, vaan kuuntele, ymmärrä ja valaistu. Kuten kuuluisa Bruce Leekin aikoinaan sanoi: "Use only that which works, and take it from any place you can find it". Etsiessäsi apua, ole hiljaa ja opi. Sovella saamaasi tietoutta. Aina löytyy sinua vahvempia, aina löytyy sinua viisaampia. Älä siis päde omilla tiedoillasi, vaan ole nöyrä ja avoin uusille näkökulmille.

Tässä olivat meidän 7 suurta salaisuuttamme. Menestystä & motivaatiota kaikille!

Arvosteltu: 2.2/5 (118 arvostelua)


Jaa Facebookissa