2011-08-29 09:47:46

Piilolinssit urheiluun - mitkä piilarit sopivat minulle?

Piilolinssit, piilarit, linssit tai piilolasit - rakkaalla lapsella on useita eri nimityksiä. Toden totta, piilolinssit ovat erittäin kätevä työkalu niin kuntoilijalle kuin ammattimaiselle urheilijallekin. Niiden avulla voit parantaa näkökykyäsi helposti ja kätevästi. Tässä artikkelissa pohdimmekin, mitkä piilarit sopivat parhaiten urheiluun.

 

  • Silmälasit ovat usein tiellä, pomppivat ja saattavat pudota.
  • Kontaktilajeissa silmälasit saattavat rikkoutua.
  • Näet tarkemmin - joka suuntaan!
  • Piilolinssit ovat edullisia.
  • Voit keskittyä olennaiseen - eli kuntoiluun!

 

 

 

Parhaat piilarit kuntoilijalle?

Piilolinssejä on saatavilla useissa eri tyyppisinä. Tavallisimmin piilolasien käyttö aloitetaan päivälinsseillä eli kertakäyttöisillä piilolinsseillä, joita nimensä mukaan käytetään vain päivän verran, jonka jälkeen ne heitetään roskikseen. Seuraavana aamuna voit avata uuden paketin ja laittaa tuoreet piilarit silmiisi. Päivälinssien etuna on niiden helppous ja hygieenisyys. Ne eivät vaadi puhdistamista. Lisäksi voit halutessasi käyttää välissä silmälaseja ja jälleen ottaa piilarit käyttöösi parin päivän tauon jälkeen.

 

Kuukausilinssejä käytetään kerrallaan putkeen noin 2-4 viikkoa. Yöksi ne poistetaan silmistä, puhdistetaan ja laitetaan linssinesteellä täytettyyn linssikoteloon. Vaikka kuukausilinssit eivät olisi päivittäisessä käytössä, ei niiden käyttöaika pitene 4 viikosta. Jos päätät siis välissä käyttää viikon verran silmälaseja, "menetät" viikon verran linssien käyttöaikaa. Tästä syystä kuukausilinssejä (kuten myös jatkuvakäyttöisiä piilareita) suositellaan vain hieman kokeneemmille ja aktiivisemmille käyttäjille.

 

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä voidaan käyttää yhtä mittaan noin 2-4 viikkoa. Linssejä ei tarvitse poistaa silmistä yöksi, joskin se on suositeltavaa pienenkin ärsytyksen ilmetessä. Lisäksi jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä kannattaa puhdistaa ajoittain hygienian parantamiseksi. Tätä linssityyppiä voidaan suositella vain niille, joiden silmät eivät ole herkkiä kuivumiselle tai infektioille.

 

Keskustele aina optikkosi kanssa parhaiten sinulle sopivasta linssityypistä ennen linssien käytön aloittamista.

 

Uiminen

Uiminen piilolinssien kanssa onnistuu parhaiten, jos käytät uimalaseja. Sukeltaminen silmät auki linssien kanssa johtaa usein piilolinssien irtoamiseen tai ainakin niiden siirtymiseen pois oikealta paikaltaan. Suosittelemme aktiiviuimarille päivälinssien käyttöä uinnin yhteydessä. Näin linssien irtoaminen ei aiheuta yhtä suuria kustannuksia, kuin esim. hintavampien yötä-päivää-linssien katoaminen.

 

Toinen vaihtoehto olisi hankkia vahvuuksilla varustetut uimalasit. Muun muassa Speedolla on valikoimissaan runsaasti hyvännäköisiä ja toimivia malleja huokeaan hintaan.

 

Sukeltaminen

Sukeltamisen kanssa tilanne on sama kuin uinnissa: Voit vaihtoehtoisesti valita joko piilolinssit ja tavallisen maskin tai hankkia hieman hintavamman sukellusmaskin voimakkuuksilla. Helpointa ajoittaiselle sukeltelijalle on toki käyttää omia piilareita tavallisen maskin kanssa. Yleensä tavalliset maskit ovat hieman vahvuuksilla varustettuja maskeja kevyempiä.

 

Juoksu ja lenkkeily

Juoksuun soveltuvat käytännössä lähes kaikki linssit. Lenkkeily ei aiheuta linsseille suurta irtoamisen vaaraa ja täten kannattaakin ostaa sellaset piilarit, jotka muuten soveltuvat elämäntyyliin.

 

 

 

 

Vertaa piilolasit ja löydä edullisimmat

Piilolinssien hintavertailulla voit säästää todella runsaasti rahaa, sillä piilareiden hinnoissa todellakin on eroja. Erilaisia hintavertailuja on netti pullollaan ja ne ovatkin kätevä tapa löytää halvin verkkokauppa juuri sinun linssimerkillesi.

 

Yhtä parasta piilolinssien verkkokauppaa ei toki voida nimetä: Esimerkiksi Purevision 2 HD -linssit ovat halvimmat LensWayllä, mutta vastaavat yötä-päivää-linssit PiilariNetissä. Tooriset ja Multifocal-linssit ovat edullisimmat vastaavasti YourLensesillä.

 

 

Vertailu siis kannattaa. Parhaat tarjoukset löytääksesi kannattaa seurata netin piilolinssien hintavertailuja aktiivisesti.

 

Linkkivinkki

Arvosteltu: 2.1/5 (114 arvostelua)


Jaa Facebookissa