2010-06-11 10:40:00

Rantakuntoon kesäksi

Kesä on jo ollut jonkin aikaa aluillaan, ja ilmat lämpenevät taas huomattavasti välillä. Himottaisiko sinua lähteä rannalle, mutta häpeät alavatsassa roikkuvaa uimarengasta. Vielä on hyvin aikaa ehtiä parantamaan rantakuntoa kesäksi.

Massiivinen nopea laihdutus ei välttämättä ole paras tapa päästä rantakuntoon kesäksi, koska useinkin se kostautuu. Nopealla laihdutuksella saat painoa putoamaan, mutta henkisesti tuntuu siltii raskaalta. Ja kun laihdutus yllättäen loppuukin, ja alat herkuttelemaan kesällä, niin mahaasi kerääntyy entistä enemmän rasvaa pitämään sinut veden pinnalla rannalla. Tässä ovatkin vinkkimme rantakuntoon pääsemiseksi.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio

Muutenkin voit pudottaa helposti kiloja pidemmälläkin aikavälillä soveltamalla elämääsi vhh-ruokavaliota. Vähähiilihydraattinen ruokavalio auttaa nopeaan painonpudotukseen, jos olet ylipainoinen. Vähemmänkin painavat saavat helposti napsittua muutaman kilon kesäksi pois ennen rannalle menoa. Niin ikään vähähiilihydraattisella ruokavaliolla saat tarpeellisen määrän rasvoja, vaikka painosi putoaa pääasiassa rasvoista.

Kuntoile säännöllisesti

Ennen kesää jatka säännöllistä kuntoilua tai aloita kuntoilemaan säännöllisesti. Jos olet jo kuntoillut säännöllisesti, mutta haluat lisää tuloksia, niin lisää treenimäärääsi esimerkiksi 5% joka viikko. Tällöin ylimääräistä harjoittelua tulee tehtyä kuin helposti enemmän. Tärkeintä on kuitenkin asenne treenaamiseen ja itsekuri, jotta pystyt saavuttamaan tavoitteesi. Treenaat jo kuukauden päästä 23% enemmän lisäämällä 5% treenimääriä viikoittain. Näinkin suuri lisäys varmasti auttaa sinua pääsemään kesäksi rantakuntoon!

Nesteenpoisto

Hieman ennen rantailun aloittamista voit harkita nesteiden poistoa kehosta. Tähän on olemassa erilaisia lääkkeitä ja luontaistuotteita. Voit myös syödä tietynlaista ruokaa, jotta nesteet tulisi paremmin ulos. Kuitenkin mielestämme nesteiden poisto menee ehkä hiukan hifistelyksi rannalle lähdettäessä. Kuitenkin nesteidenpoisto rajoittaa myös kreatiininsyömistä.

Harjoittele myös jalkoja ja selkää

Useinkin erityisesti miehillä voimaharjoittelu painottaa rintojen, käsien ja vatsojen treenaamista. Kannattaakin harjoitella myös jalkoja, sillä mikään ei ole niin nurinkurisen näköistä kuin valtava yläkroppa narujen päällä. Toisaalta kannattaa harjoittaa myös selkää, sillä pelkkä rintalihasten harjoittaminen lyhistää olkapäitä eteenpäin. Harjoittelemalla yläselkää saat olkapääsi pysymään taaempana, jolloin rintalihaksesikin näyttävät suuremmilta. Niin ikään samalla saat mukavat lihakset myös niskaan ja lapaluittesi päälle.

Mukavaa harjoittelua ja onnea rantakuntoon kesäksi -projekteihin kaikillelukijoillemme.

Arvosteltu: 2.0/5 (130 arvostelua)


Jaa Facebookissa
2010-06-11 13:34:46
jtoivonen

Pitkällä aikavälillä toi 5 prosentin lisäys on jo aika paljon... Mut se mitä mä oon aina sanonu progressiosta pätee kyllä tässäkin paikkansa: Ilman progressiota ei tule haluttuja tuloksia. Se on sitten makuasia miten ohjelmat / päivärytminsä rakentaa, mutta ainainen samalla mukavuusalueella jumittaminen ei varmasti johda mihinkään.

Voitaneen jatkaa myöhemmin nesteenpoistosta / nestemanipulaatiosta ja diureeteista tarkemmin! :)

2010-06-11 13:35:31
jtoivonen

Eli en itse kyllä pystyis nostamaan viikottain 5 prosenttia mitenkään... Nyt jo niin hapoilla aina vaikka ei ees treenaa kovaa... Että toi 5 prosenttia tappais mut alle kuukaudessa :D

2010-06-23 21:21:27
mapy

Kesäkuntoon projekti on usein juurikin sellaisten henkilöiden suunnitelma, jotka eivät ole itseään kovassa rantakunnossa pitänyt läpi talven. Toi 5% todennäköisesti ei ole paljoa, jos alkaa treenaamaan aktiivisesti tyhjästä tai muuten on jo aiemmin treenannut, mutta treenit jäänyt ennen kesää vähemmälle.