2018-03-01 16:14:29

Urheiluvaatteet netistä - mistä tilata treenivaatteita edullisesti?


Etsitkö uusia urheiluvaatteita salille, juoksuun, ryhmäliikuntaan tai johonkin muuhun harrastukseen? Niin moni muukin! Nykyisin sekä naisten että miesten treenivaatteet ovat erittäin kysyttyjä - moni kuntoilumuoto, etenkin crossfit, on nostanut suosiotaan viime aikoina. Tämä näkyy sekä urheiluvaatteiden tarjonnan mahtavana kasvuna että itse materiaalien ja teknologieoiden kehittymisenä. Nyt esimerkiksi erilaiset kompressiosukat ja -housut sekä viimeistä huutoa olevat tukevat nostokengät ovat kaikkien meidän saatavillamme!


Tarvitsenko treeniin oikeasti kalliit varusteet?

Jokaisella on oma makunsa. Tietysti treenata voi vaikka isoäidin vanhoissa kalsareissa, jos haluaa päästä halvalla ja ei välitä turhia omasta tyylistä. Henkilökohtaisesti me olemme kuitenkin huomanneet, että olomme esimerkiksi kuntosalilla tai crossfit-treeneissä on itsevarmempi, kun yllämme on hyvin liikkuvat ja joustavat, mutta samalla oikein tukevat housut, paidat ja kengät. Oikea pukeutuminen varmistaa, että pysymme treenien aikana lämpimänä ja emme riko paikkojamme. Ei varusteilla tietysti tehdä pallopojasta Federeriä tai peruskuntoilijasta Matthew Fraseria. Ne kuitenkin auttavat.

Olipa lajisi mikä tahansa, yksi tärkeimmistä varusteista löytyy jaloistasi: kyllä vain - kengät! Oikeanlaiset treenikengät sekä näyttävät hyvältä että suojaavat nilkkojasi kovissakin paikoissa. Oikeanlaiset kengät ovat tärkeät niin juoksijoille, crossfittaajille, painonnostajille, yleisurheilijoille kuin meille peruskuntoilijoillekin. Valitse oikea kenkä lajisi ja jalkasi perusteella. Etenkin lenkkeillessä tarvitsemasi pronaatiotuki kannattaa tarkastaa ihan ammattilaisen kanssa. Suuri osa meistä suomalaisista tarvitsee ainakin jonkinmoista tukea - ja ilman ammattilaisen silmää valitset helposti liian pienellä tai liian isolla tuella varustetun kengän.

Lisäksi naisille on tärkeää, että rinnat on tuettu omaan lajiin oikein. Etenkin isorintaisten kannattaa tutustua erillisiin urheiluliiveihin, jotka on suunniteltu pitämään rinnat paikallaan niin kovien crossfit-treenien kuin lenkkeilyn ja kävelynkin aikana. Miehillä samantyyppistä ongelmaa harvoin syntyy - eikä munakuppeja tarvita kuin muutamissa lajeissa (kamppailu, jääkiekko, jne).

Meille ulkonäköä tärkeämpää on treenivaatteen käyttömukavuus. Joskus laadusta kannattaa maksaa, jotta saa materiaalin, joka kestää ja suojaa - eikä hankaa tai hinkkaa vääristä paikoista.


Mistä tilata?

Urheiluvaatteita, jopa laadukkaita sellaisia, myydään nykyään todella laajasti erilaisissa verkkokaupoissa ja myymälöissä. Moni haluaa kokeilla vaatteita yllä ennen ostamista - siksi perinteiset kivijalat kuten Stadium, Budget Sport, Intersport ja XXL ovat pitäneet pintansa.

Luonnollisesti voit tilata urheiluvaatteet myös verkosta. Moni verkkokauppa myy miesten ja naisten urheiluvaatteita netissä. Usein verkkokauppojen hintataso on samaa luokkaa - tai jopa hieman alempi - kuin kivijalkojen. Usein valikoima on kuitenkin laajempi ja mallien saatavus parempi, sillä verkkokaupoilla on isoja varastoja, joista ne lähettävät tilatut tuotteet.

Myös monella kivijalalla on oma verkkokauppansa. Jos tuotetta ei siis löydy lähimyymäläsi varastosta, voit tehdä tilauksen myös verkossa. Hyviksi todettuja kauppoja ovat muun muassa Sportamore, Zalando, XXL, Budgetsport, Nelly ja Bubbleroom.

Arvosteltu: 1.9/5 (51 arvostelua)


Jaa Facebookissa