2009-08-28 00:00:00

7 neuvoa, joilla pidät rasvaprosentin alhaalla

Artikkeleita laihdutuksesta, rasvan polttamisesta ja lihasten kasvattamisesta on jo tarpeeksi. Todellakin tarpeeksi - mutta jotain puuttuu. Jotain tärkeää. Nimittäin keskustelu saavutettujen tavoitteiden pitämisestä. Jojo-laihdutus on varmasti monelle tuttua touhua - mutta siitä päästään eroon tänään! Lukemalla läpi meidän 7 vinkkiämme saavutetun tilanteen ylläpitämiseksi, tulet mullistamaan maailmasi. ;) Tässä siis neuvoja, joilla pidät sen 6-päkin näkyvillä ympäri vuoden:

 

#1 - Vaihtele aterioiden kokoja


Kyllä, yksinkertaisesti: Syö ISO aamupala. Syö keskikokoisia annoksia pitkin päivää. Syö illalla pieni ateria. Tähän on useitakin tieteellisiä syitä. Ensinnäkin, iso aamupala rikkoo öisen "paaston". Et ole syönyt useampaan tuntiin, joten tarvitset paljon ravintoa aamulla. Aamupala lisäksi ehtii kalorien osalta varmasti palaa päivän aikana. Tulet heräämisesi jälkeen todennäköisesti valvomaan seuraavat 14-18 tuntia. Tutkimusten mukaan aamupalan ohittaneet henkilöt syövät kalorimääräisesti liikaa iltaisin eli he tasoittavat aamun vajettaan.

 

#2 - Ajoita hiilarit oikein


Ihmiskeho pystyy käsittelemään hiilihydraatteja paremmin aamuisin kuin iltaisin. Sijoita siis suurin osa hiilareista aamuun ja treenin jälkeiseen anaboliseen ikkunaan. Pidä näinä aikoina rasvan määrä vähäisenä ja lisää rasvan käyttöä iltaa kohti. Lisäksi kroppa tarvitsee yölliseen hormonituotantoonsa rasvoja - joten niiden sijoittaminen ilta-aikaan käy järkeen.

 

#3 - Ole aktiivisempi treenin ulkopuolella


Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, on hyötyliikunnan ja muuten treenin ulkopuolisen lähes huomaamattoman liikkumisen merkitys sangen suuri. Lihaksikkaat, mutta paljon rasvaa mukanaan kantavat "toimistorotat" ja "tietokonenörtit" varsinkin hyötyvät erityisen paljon NEPA:n (non-exercise physical activity) lisäämisestä.

 

#4 - Unohda ainaiset cheattiateriat & -päivät


On totta, että rajun painonpudotuksen aikana, sekä henkisen hyvinvoinnin kannalta saattaa olla hyödyllistäkin syödä pizza tai vähän jätskiä silloin tällöin. Unohda kuitenkin jokaviikkoinen herkuttelu. Näin tulet tuntemaan olosi paremmaksi samalla kuin ulkonäkösi paranee. Nauti muista elämän iloista ja jätä ruoalla herkuttelu vaikkapa kertaan kuukaudessa!

 

#5 - Unohda yösyömiset


Vaikka pelkäisitkin katabolian vaanivan sinua öisin, tulisi sinun unohtaa suuret yö- ja ilta-ateriat. Jos tavoitteesi on vain ja ainoastaan saada lisää lihasta tai ylläpitää jo hankittua massaa, syö vain iltaisin ja vaikka öisin, mutta jos haluat sen sixpäkin paistavan talvisinkin, jätä yösyöminen. Kropan energiantarve öisin on joka tapauksessa suhteellisen pieni.

 

#6 -  Syö lepopäivinä hieman vähemmän


Todella helppo vinkki: Syö treenipäivinä enemmän ja lepopäivinä vähemmän. Tämä koskee siis erityisesti salitreeniä, ei niinkään kevyttä tahi pitkäkestoista aerobista. Esim. 200-500 kaloria vähemmän lepopäivinä tekee jo ihmeitä - varsinkin jos kalorien saanti on plussalla treenipäivinä.

 

#7 - Syö Omega-3 -valmisteita

Katso: Omega-3 terveysvaikutukset.


Näillä neuvoilla sinäkin pidät rasvasi helposti poissa - ilman suurta vaivannäköä.

Arvosteltu: 2.1/5 (133 arvostelua)


Jaa Facebookissa