2011-02-20 18:34:43

Kaalisoppadieetti on täyttä p*skaa - lue miksi!

Kaalisoppadieetti on yksi ihmiskunnan oudoimmista keksinnöistä: Tällä sairaalassa keksityllä dieetillä pitäisi vähintään viikon ajan syödä pääasiassa vain kaalikeittoa eikä juurikaan mitään muuta. Oletettavasti kaalikeiton ainekset puhdistavat kehoa ja poistavat nestettä tehokkaasti. Vaikka netin laihdutussivustoilla muuta uskotellaan, sinällään kasvikset eivät itsessään polta rasvaa, mutta ne sisältävät niin vähän kaloreita, että rasva palaa väkisinkin. Kaalisoppadieettiä pidetään jonkinmoisena ihmedieettinä, jolla painosta lähtee kymmenen kiloa viikossa. P*skapuhetta, sanomme me.


Oletko SINÄ ylipainoinen? Miten sinusta sellainen tuli? Lihoitko viikossa 5-10 kiloa vai ovatko kilosi tulleet hitaasti vuosien mittaan? Aivan! Miksi sitten luulet, että voit laihtua viikossa tuon 5-10 kiloa?! Laihdutus vie aikaa aivan samalla tavalla kuin lihominenkin. Ei ole olemassa ihmedieettejä ja taikareseptejä. Vain terveelliset elämäntavat ja riittävä liikunta toimivat. Kaalikeittodieetti on täyttä soopaa.

 

Yleisimmin käytetty resepti kaalikeittodieetissä:

1 noin keskikokoinen kaali
3-6 sipulia, isokokoisia
3-6 porkkanaa
1 nippu varsiselleriä
2 paprikaa, värin voit valita itse
2 tlk tomaattimurskaa tai säilyketomaattia
1-2 vähäsuolainen liemikuutiota tai sipulikeittopussi
Tuoretta persiljaa

Ensin kasvikset paloitellaan pieniksi ja paiskataan kattilaan. Päälle lisätään tämän jälkeen vettä sen verran, että kaikki kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Lisää vielä oman maun mukaan maustepippuria, valkosipulia, chiliä ja tabascoa. Myös muut mausteet saattavat tuoda hyvää vaihtelua tavalliseen sairaaladieetin mukaiseen kaalisoppaan. Tämän jälkeen sekoitusta keitetään noin kymmenkunta minuuttia ja jätetään se hautumaan. Keitto on valmis, kun ainekset tuntuvat pehmeiltä ja hyvin maustuneilta. Mikäli haluat lisää vaihtelua ruokaan, voit myös soseuttaa tai suikaloida sopan ainekset.

Vaihtelun vuoksi myös muut kasvikset sopivat soppaan. Terveellistä on myös vähärasvaisen kinkun, broilerin tai kalkkunan lisääminen soppaan.

Yleensä kaalisoppadieettiin annetaan viikoksi tai pariksi tarkat ohjeet, joita tulisi noudattaa. Kaikki alkoholi- ja sokeripitoiset juomat kielletään ja kahviakaan ei saisi hörppiä.

Miksi kaalisoppadieetti ei ole hyvä valinta?

Netistä voi lukea, että kaalisoppadieetin ravintosisältö olisi kohdillaan, mutta tästä voi olla montaa mieltä. Ensinnäkin, meidän mielestämme keitto vaatisi paljon lisää proteiinia. Vaikka 7 päivän ohjeessa on myös lihaa ja kanaa, ei sitä ole siinäkään riittävästi. Toiseksi, koko dieetissä ei ole riittävästi hyviä rasvahappoja. Niitä saa lisäämällä ravintoon kalaa tai ottamalla hieman Omega-3 -lisiä. Kolmanneksi, laihdutuksen tulisi aina perustua elämäntapojen muuttamiseen ja terveelliseen & monipuoliseen ravintoon, eikä viikon tai kahden tiukkaan kuuriin, jolla menetetään lihasta ja nesteitä enemmän kuin rasvaa.

Tässä dieetissä on liikaa puutteita ja se ei ole millään muotoa terveellinen. Älä noudata kaalikeitto dieettiä, vaan muuta kertaheitolla elämäntapasi terveelliseksi.

Vinkit terveelliseen ruokavalioon ja elämään:

  • Nauti riittävästi proteiinia.
  • Vähennä hiilihydraattien (etenkin sokerien ja prosessoitujen tuotteiden) määrää.
  • Syö kalaa vähintään 3 kertaa viikossa. Suosittelemme myös omega-3:sten ottamista ravintolisänä.
  • Kuntoile 3-6 kertaa viikossa.
  • Lisää D-vitamiinin saantia.
  • Juo vettä enemmän.
  • Karsi ruokavaliostasi turhia lisäaineita (säilöntä- ja väriaineet) sisältävät ruoat.


Syö siis monipuolisesti ja opettele heti alusta asti liikkumaan riittävästi. Mitkään ihmedieetit eivät ole ikinä toimineet eivätkä toimi pitkällä aikavälillä. Sinäkin varmasti otat joka ikisen kilosi takaisin kaalisoppadieetin jälkeen. Miksi siis vaivautua ja kärsiä pari viikkoa? Valitse terveellinen vaihtoehto, ja opettele elämään terveellisesti.

Arvosteltu: 2.4/5 (148 arvostelua)


Jaa Facebookissa
2015-03-01 13:49:20
kirsikka2005

SINÄ olet täyttä paskaa. Ymmärrätkö laihduttamisesta yhtään mitään? Ymmärrätkö mitkä HENKISET tilanteet siinä voi ihmisellä olla. Ja ruokavaliossa. Jos kaalisoppadieetti auttaa ihmistä niin on suuri vääryys mennä haukkumaan "PASKAKSI" sitä. Käsitätkö? On eri asia kritisoida ja analysoida jotakin kuin kutsua "paskaksi" ?