2011-01-03 22:50:25

Nopea laihdutus

Nopea laihdutus ei ole ratkaisu ongelmiisi, sillä pikadieetit eivät ole osa suurta elämänmuutosta. Nopeasti lähtevät kilot yleensä palaavat takaisin ja ottavat vielä kaveritkin mukaan. Luonnollisesti myös laihduttaminen onnistuu nopeasti, mutta tapahtuuko tämä oman terveyden kustannuksella?

Suurin ongelma pikaisessa laihtumisessa on painon putoaminen väärästä paikasta: Kroppa alkaa suuressa energiavajeessa luopumaan kovalla vaivalla hankkimistasi lihaksista, kun se katsoo selviytyvänsä paremmin ilman niitä. Raju laihdutus saattaa aiheuttaa myös häiriöitä aineenvaihduntaan, etenkin jos laihduttaja liikkuu vähän. Pikadieetin aiheuttama kalorivaje täytetään siis rikkomalla laihduttajan omia lihaksia energiaksi - eikä suinkaan rasvaa polttamalla. Tällöin laihdutus ei myöskään kiinteytä halutulla tavalla, vaan kehoon saattaa jäädä ikävästi roikkumaan ylimääräistä löysää nahkaa.

Nopeaan painonpudotukseen voidaan kuitenkin antaa joitakin hyviä vinkkejä, joiden avulla saat terveellisesti tiputettua painoa nopeasti:

  1. Muuta elämäntapojasi, älä vain ruokavaliotasi. Voit aloittaa yksinkertaisesti sillä, että seuraat mitä suuhusi laitat ja pienennät annoskokoja.
  2. Valitse kuitenkin sellaisia ruokia ja liikuntavaihtoehtoja, joista pidät. Tämä parantaa onnistumisen mahdollisuuksia. Laihdutus harvoin onnistuu, jos olet jo ensimmäisen viikon jälkeen henkisesti riepaleina.
  3. Treenaa itsellesi lisää lihaksia. Lihakset kuluttavat energiaa - rasva ei. Mitä enemmän lihaksia on, sitä enemmän kulutat energiaa kaikissa askareissasi.
  4. Vähennä hiilihydraatteja. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on hyvä ja terveellinen valinta erittäin nopeaan laihdutukseen.
  5. Pidä tavoitteesi realistisina, mutta konkreettisina. Asettamalla sekä pitkän että lyhyen aikavälin tavoitteita, pidät itsesi valppaampana ja retkahduksia ei satu.
  6. Syö aamiainen. Hyvällä aamiaisella päivä lähtee käyntiin ja yön jälkeen vallitseva katabolinen tila saadaan katkaistua. Aineenvaihdunta lisäksi käynnistyy tehokkaammin, kun syöt aamulla hyvin.
  7. Pidä annoskoot sopivina. Pienemmät lautaset ja pienempi annoskoko ovat varma tapa laihtumiseen. Kannattaa myös lopettaa syöminen hieman ennen kuin tunnet itsesi täydeksi. Vatsalla nimittäin kestaa jonkin aikaa, ennen kuin se ilmoittaa olevansa täysi, vaikka ruokaa olisikin jo saatu tarpeeksi.


Oikotietä nopeaan laihdutukseen ei ole olemassa. Lääkkeet eivät ole oikea ratkaisu, vaan suosittelemme pysymään luonnollisissa keinoissa mahdollisimman pitkään. Laihdutuslääkkeet ja -valmisteet eivät myöskään sovi raskaanaoleville, imettäville tai sairaille.

Pidä pää kylmänä ja muista, että lihomiseenkin meni useita kuukausia tai vuosia. Ei laihdutus voi lihomista nopeampaa olla: Päivittäin on helppo syödä 1000 ylimääräistä kaloria, mutta 1000 kalorin vaje - onkin jo paljon vaikeampi asia. Pidä laihdutus fiksuna ja tasaisena. 500 kalorin vaje päivässä riittää ja pääset silläkin jo pitkälle, kun vain jaksat hieman panostaa elämäntapojesi muuttamiseen.

Arvosteltu: 2.2/5 (140 arvostelua)


Jaa Facebookissa