2009-12-15 16:35:10

Energiankulutus on yksilöllistä

Meillä jokaisella on yksilöllinen energiankulutus. Energiankulutukseen vaikuttavat esimerkiksi paino sekä lihasmassan osuus kokonaispainostasi. Internet on pullollaan kaikenlaisia energiankulutuslaskureita. Niiden arvioit kuitenkin perustuvat pitkälti niin sanottuihin kansallisiin keskiarvoihin tai johonkin tiettyyn ennalta määritettyyn kehonkoostumukseen.

 

Sinun tulisi aina huomioida energiankulutuksesi kun mietit päivittäistä kalorien saantiasi. Jos tavoitteenasi on laihduttaa, voidaan pitää 500 kilokalorin päivittäistä vajetta sopivana - tällöin paino putoaa noin puolen kilon viikkovauhtia. Tietysti energiavajeen voi sovittaa omiin tavoitteisiin. Älä kuitenkaan ikinä näännytä (pitkän aikaa) kroppaasi yli 1000 kcal:n vajeilla. Näinkin suuri vaje on pitemmän päälle liikaa. Lisäksi sinun tulisi varmistaa tärkeiden ravintoaineiden saanti.

 

Rasvahan sisältää noin 9 kilokaloria grammaa kohden. Tämä tarkoittaa, että kilon verran rasvaa sisältää 9000 kilokaloria. Kuitenkin kilon painonpudotus saavutetaan noin 7000 kcal energiavajeella. Ihmisen rasvakudoksen nimittäin sisältävät rasvan lisäksi myös esimerkiksi vettä. Lisäksi painon pudotessa menetetään aina myös rasvatonta massaa jonkin verran. Monelle onkin tärkeää minimoida muun kuin rasvakudoksen menettäminen laihdutettaessa.

 

Jotta jo saavutettu painonpudotus jäisi pysyväksi, tulee sinun ottaa huomioon pienentynyt energiankulutuksesi. Esimerkiksi 10-20 kiloa pudottaneella ihmisellä vaikutus on jo valtaisa. Mikäli palaat siis vanhoihin tottumuksiisi, palaat myös vanhoihin mittoihisi - tai mikä pahinta, kenties keräät vielä enemmän rasvaa kroppaasi.

 

Muutos lähtee itsestä - Uusi elämäntapa!

Laihdutus ei ole elämäntapa, mutta terveellinen ruokavalio voi sitä olla. Painonpudotuksen pysyvyyden kannalta onkin tärkeää, että muutoksista tehdään pysyviä. Vain ja ainoastaan pysyvä painonpudotus on terveellistä - painon jojottelu ei ole.

Arvosteltu: 2.1/5 (139 arvostelua)


Jaa Facebookissa