2009-09-04 00:00:00

Tarpeelliset rasvahapot - Keskustelua Omega-3:ista (ja CLA:sta)

Usein kysytään, mikä on se yksi ja ainoa TÄRKEIN lisäravinne. Mitä lisäravinteita minun pitää käyttää ja mikä niistä on tärkein? No tässä artikkelissa on vastaus teille: Kalanmaksaöljy, kalaöljykapselit tai vastaavat omega-3 -lisät. Kaikki touhottavat proteiinilisistä ja palautusjuomista. Tottakai, ne ovat loistavia tuotteita oikein käytettyinä. Totuus kuitenkin on, että voit saada riittävästi aminoita päivittäisestä ruoastasi. Tarpeellisia rasvoja et kuitekaan tule helposti saamaan riittävästi. Käydään hieman läpi hyviä vaikutuksia:

#1 Polta rasvaa!


Lyhyestä virsi kaunis: Kalaöljyt ja muut EFA-tuotteet yleensä parantavat kehonkoostumusta! Useiden erilaisten mekanismien kautta vaikuttavat rasvahapot auttavat sinua pääsemään eroon ylimääräisestä rasvasta. Australialaisen Nutritional Physiology Research Groupin tekemän tutkimuksen mukaan omega-3 -rikkaat kalaöljyvalmisteet yhdistettynä kuntoiluun lisäävät rasvanpolttoa merkittävästi verrattuna pelkkään omega-3:sten saantiin tai pelkkään kuntoiluun. Omega-3 -rasvahapot vaikuttivat hapettumiseen ja entsyymitasapainoon tehokkaimmin, kun ne yhdistettiin treeniin.

Omega-3:t myös lisäävät insuliiniherkkyyttä. Näin rasvan varastoituminen vähenee ja rasvaa vapautuu vereen enemmän. Lisäksi nämä rasvahapot vähentävät myös tulehduksia! Tutkimukset myös osoittavat, että omega-3 -rasvahapot saattavat vähentää näläntunnetta ja lisätä kehon omaa aineenvaihduntaa lisäämällä kropan tuottaman leptiinin määrää.

#2 Lisää lihasta!


Ihmisille tehtyjen tutkimusten tulokset osoittavat, että usein CLA ja omega3-rasvahappojen lisääntynyt käyttö on johtanut rasvanpolton lisäksi myös lihasmassan kasvuun. Kalorit, jotka muuten olisi varastoitu rasvana, ovat olleet nyt osallisina lihaskasvussa. Toisaalta verenkierron parantuminen, tulehdusten ja lihasarkuuden vähentyminen ja nopeampi palautuminen kaikki johtavat parempaan lihaskehitykseen.

#3 Yleinen terveys ja hyvinvointi


Omega3-rasvahapot vähentämät suonien tukkeutumisriskiä. Lisäksi omega-3:et alentavat triglyseriditasoja ja verenpainetta. Sydämesi siis kiittää, mikäli saat tarpeeksi omega-3:ia ravinnostasi!

Tutkimukset lisäksi osoittavat, että omega-3 -rasvahapot saattavat auttaa taistelussa syöpää vastaan. Syöpäsolut kärsivät tahi suorastaan kuolevat, sillä ne eivät saa tarpeeksi linolihappoa.

#4 Aivojen toiminta ja henkinen hyvinvointi


Japanissa toteutettujen tutkimusten mukaan, päivittäiset rasvahappolisät toimivat usein paremmin kuin masennuslääkkeet! Potilaat, joille annettiin tarpeellisia rasvahappoja, osoittivat vähemmän ahdistuneisuutta, vähemmän uniongelmia ja surua, sekä vähemmän seksuaalisia ongelmia. Myös ei-masentuneilla henkilöillä vaikutukset ovat positiivisia! Lisäksi on osoitettu, että päivittäin nautittuna omega-3 -rasvahapot voivat parantaa lasten keskittymiskykyä ja kielellisiä taitoja.

Nämä rasvahapot myös vähentävät stressiä ja jännitystä, sekä parantavat muistia ja jopa älykkyyttä!

#5 Sitä sun tätä muuta hyvää!

 

  • Auttaa astmaan vähentämällä tulehduksia
  • Auttaa ruoansulatusta
  • Saattaa lisätä seksuaaliviettiä
  • Voi auttaa kuukautiskipuihin
  • Pitää silmät kunnossa
  • Parantaa immuunijärjestelmääYmmärrätkö nyt miksi tarpeelliset rasvahapot ja eritoten omega-3 -lisät ovat kaikille tarpeellisia? Ruokavaliotasi ajatellen, voisit vaikkapa syödä enemmän pähkinöitä, pinattia, pellavaa ja omega-3 -rikastettuja kananmunia.

Yksinkertaisin vastaushan olisi syödä enemmän kalaa, eikö? Kenties, mutta saadaksesi tarpeeksi omega-3:ia tulisi sinun syödä TOLKUTTOMASTI kylmänveden rasvaisia kaloja. Lisäksi kalojen tapauksessa aina tulisi ottaa huomioon mahdolliset haitallisten aineiden jäänteet.

Näin ollen suosittelemme teitä, joka ikistä, aloittamaan omega-3 -lisäravinteiden käytön!

Arvosteltu: 2.0/5 (132 arvostelua)


Jaa Facebookissa