25.2.2010

Frekvenssi ja intensiteetti korkeita, volyymi matala

Luulin päivittäneeni tänne jo jotain tekstiä... Mutta näköjään ei ollu tallentunut? Mitäköhän mahto käydä...

No enivei... Torstai-maanantai akselilla tais tulla taas 4 päivää putkeen treeniä. En nyt muista tarkkoja päivä mutta tässä muutamia ajatuksia kuluneesta 1½ viikosta:

 • Kyykyssä 3 x 160kg sarjat tuntuvat todella huonoilta. Jaloissa riittäis potkua mutta jo 3 viikkoa vaivannut alaselkä kipuilee sen verran että voimaa ei saada johdettua tankoon kunnolla.
 • Maastavedossa 3 x 190kg sarjat menee suht kivuttomasti sumona. Pitää vaan saada paineet kroppaan tehokkaasti niin selkävaivat ei tunnu haittaavan. Outoa.
 • Penkissä sarjat paranee. Taisi viikon paras "sarja" olla 3 x 135kg... Ei paha tähän hätään :) Selkeetä kehitystä on havaittavissa, ei nopeaa kehitystä, mutta selkeää.
 • Pystypunnerruksessa vahvat 3 x 75 ja 3 x 80kg sarjat (päivästä riippuen) tuntuu aika hyviltä, kunhan tukee selän kunnolla.

Jokasen treenin jälkeen aina 10-20min kuntopyörällä. Ei varmaan kovin suurta hyötyä, hiukan saadaan polteltua kaloreita kun sykkeet on siellä 150-170 tasolla, parhaimmillaan jopa 195 :)

Tänään:

 • Penkki 10 x 60, 3 x 80, 90, 100, 110, 120, 130kg
 • Pystypunnerrus 3 x 60, 65, 70, 75, 80kg
 • Penkki käsipainoilla 3 x 8 x 40kg (per käsi)
 • Keskitetty hauiskääntö 2 x 8 x 22,5kg
 • Hauiskääntö seisten 2 x 8 x 20kg (per käsi)
 • Ranteet ja forkut 2 x 15 x 30kg
 • Ojentajapunnerrus ylätaljassa - drop settinä ihan finaaliin :)

Treenipäiväkirja » jtoivonen

jtoivonenProfiili: jtoivonen

Ikää alkaa tällä pojanklopilla olla jo alun toistakymmentä. Reiluun pariin kymppiin mahtuu sitten muutamakin eri urheilulaji. Tosin en ole niitä ihan samanlaista katrasta kerännyt kuin tuo Mapy.

Omaan repertuaariini ovat ajan mittaan kuuluneet muun muassa jalkapallo ja lentopallo, sekä vapaamuotoisemmin sulkapalloa, pyöräilyä ja yleisurheilua. Muutaman itsepuolustuskurssinkin olen käynyt läpäisemässä ja pääosin voimankäytön parissa vietin myös kokonaisen vuoden intissä.

Tällä hetkellä aika menee pääasiassa punttisalilla ja lenkkipolulla. Eritoten intervallit ja vauhtikestävyyslenkit ovat olleet pravuurini (- tai ehkäpä en vain jaksa sitten pariakymmentä minuuttia pidempään juosta! ;))

Punttia tulee harrasteltua se 2-6 kertaa viikossa, riippuen täysin jaosta, treenikaudesta ja oman kropan reaktioista. Joskus veivataan pitkää pumppia ja toisinaan otetaan kovia ykkösiä, kakkosia ja kolmosia. Kaikki on suhteellista ja omaa kroppaa pitää kuunnella.

Tulen myös luultavasti olemaan se aktiivisin osapuoli tällä sivustolla, joten minuun saa reippaasti ottaa yhteyttä, jos huolia ja murheita ilmaantuu! :)Ystävällisin terveisin,

JToivonen

Hallitse treenipäiväkirjaa

» Lisää merkintä
» Oma treenipäiväkirja