30.11.2010

Joulun läskeilyt

Tervehdys rakas treenipäiväkirjani,

 

Olipas muuten aika homo aloitus tälle tekstille. No joo, enivei, tässä ollaan taas treenattu TODELLA pitkään ilmaan yhtään päivitystä. Alkaa tuntua, että tämän sivuston treenipäiväkirjat ovat täysin turhia... Etenkin kun sivuston kehittäminen on jäänyt hieman puolitiehen. Artikkeleita pitäisi saada lisää niin kaikki olisi erinomaisesti. Tällä hetkellä kuitenkin on sen verran muita projekteja käynnissä, että Kuntoilijat.net on jäänyt taka-alalle. Treeniä en kuitenkaan suostu ikinä lopettamaan vaan salilla painetaan hiki hatussa.

Tyttöystävän kanssa käydään vanhalla HardCore-tyylisellä salilla 3-5 kertaa viikossa. Olen itse hieman jumittunut vanhoihin tuloksiin (pientä kehitystä on nähty), mutta tyttöystävällä menee todella hyvin. Painoja saa lisätä tankoon lähes joka kerta yhä enemmän ja maksimit nousee. Kyllä täytyy sanoa, että olen ylpeä tyttiksestä, kovaa työtä on tehnyt ja tulokset näkyvät selkeästi! :) Keep up the good work!

Nyt vielä vähän kaffetta ja sitten penkkaamaan. Tänään pitäisi taas treenata yläkroppa kokonaan läpi!

Treeni-iloa ja mukavaa joulunodotusta!

3.12.2010 20:26:06
minnako

moikka (: ajattelin sulta kysellä noista saliohjelmista, kun tuli mieleen... minkälaisella ohjelmalla sä oikeen alotit? ko oon ite tässä käynyt melkeen puol vuotta ihan miten sattuu ( ELI SIIS ILMAN MINKÄÄNALAISTA OHJELMAA), eikä oikeen vaikuttais mitään tuloksia tulevan...

7.12.2010 21:55:13
minnako

tai sitten vaan kuvittelen, ettei tuloksia tuu... :D

13.12.2010 10:50:25
jtoivonen

Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, viime viikko meni lomailun merkeissä! :)

Taisin olla 15v ja tyhmä, kun aloitin salilla käymisen, joten silloin ei ohjelmista ollut tietoakaan.

Ehdottaisin kuitenkin, että aloitat jollain kaksijakoisella ohjelmalla. Jos aloittaisit täysin tyhjästä, neuvoisin tekemään 3-4 sarjaa per liike ja noin 8-12 toistoa per sarja, mutta puoli vuotta ilman ohjelmaakin lienee luonut sinulle jo hyvän pohjan :) Suosittelisin siis siirtymään sellaiseen ohjelmaan, joka pohjautuu isoihin perusliikkeisiin (kyykyt, penkit, maastavedot, pystypunnerrukset, leuanvedot, jne.) ja teet 4 sarjaa per liike ja jokaisessa sarjassa vaikkapa 6 toistoa. Aina kun tuntuu siltä että neljännen sarjan viimeinen toistokin menee kevyesti, iske lisää painoa (esim. +2,5 kiloa) tankoon seuraavissa treeneissä. Muista, että kehitystä tulee tehokkaasti kunhan treenaat kovaa, lepäät ja syöt hyvin. Usein "treeniuran" alussa tehdään kahta virhettä: Aloitetaan joko liian kovaa tai sitten treenataan liian kevyesti. Hyvä neuvo on, että jos olet koko ajan mukavuusalueellasi, kehitystä tuskin tulee optimaalista tahtia. Ei myöskään kannata painaa treeniä 7 päivää viikossa. Pidä salitreenit siellä suunnilleen alle tunnin mittaisina ja pyri käymään salille se 3-5 kertaa viikossa.

Ainakin tuolle tyttikselle ollaan saatu huikeaa kehitystä aikaiseksi kaikissa liikkeissä tällä yllä mainitulla tavalla :)

Mikäli pohdit mitä kaksijakoinen ohjelma tarkoittaa: Kaksijakoisessa ohjelmassa kroppa on jaettu "kahtia" (esim. ylä- ja alakroppa tai vetävät ja työntävät lihakset). Teet yhdellä salikerralla vain jommankumman - eli kroppa tulee treenattua kokonaan läpi 2 salikerran aikana (esim. maanantaina yläkroppa ja keskiviikkona alakroppa ... ja sitten taas vaikkapa perjantaina ylä- ja lauantaina alakroppa).

Mitäköhän muuta mulla oli mielessä... Kysy toki, jos voin jotain vielä selventää :)

25.12.2010 13:25:56
minnako

kiitos vastauksesta ja hyvät joulut! =) mä oon nyt ruvennu noin kaks-kolme viikkoa sitten käymään salilla neljä kertaa viikossa, ja vedän kolmijakosta ohjelmaa. Maanantaina ylävartalo, tiistaina keskivartalo, torstaina alavartalo ja lauantaina koko kroppa, KUULOSTAAKO IHAN HIRVEELTÄ? oon tainnu kyl ite vetää liian pienillä painoilla, liian monilla toistoilla ja liian vähillä sarjoilla :D teen yleensä joko 12, 15 tai 20 toistoa, riippuu lihaksistosta ja sitten toistan sen kaks kertaa.
muuten ei kyllä oo ollu mitään ongelmaa... nukun hyvin, syön hyvin ja pidän jatkuvaa treeniä yllä. oon kyllä saanu lisätäkkin parin viime kerran aikana painoa tiettyihin liikkeisiin, eli ehkäpä ne lihakset oikeesti kehittyykin! :D mut joo, miltä toi mun kolmijakonen susta kuulostaa?

25.12.2010 13:29:44
minnako

niin ja piti viel sanoa, et mulla on polvissa ollu ongelmia helvetin kauan, ko olen entinen futari ja reisiluu meni paskaks tossa vuos sitten kolarissa, ni kyykyt tekee tuskaa polville, joissa on schlatterin tautia ja nivelsiteet löysinä... :D joten ehkä jotain muuta, kun kyykkyjä.

27.12.2010 02:47:43
jtoivonen

Mulla kanssa on schlatterin oireita ja ylimäärästä arpikudosta = Futis todellakin tappanut nämäkin jalat + lentopallossa aikoinaan pamautin nivelsiteet melkein kokonaan poikki... Mutta kyykky luonnistuu silti kun lämmittelee kunnolla ja pitää huonommassa polvessa tukea! :) Sitä on vaikea korvata millään, mutta sujuuko sitten maastavedot ja prässi?

Toi kolmijakonen on ihan hyvällä mallilla. Kun vaihdat toistot sinne 6 paikkeille ja teet sen 3-4 sarjaa per liike entistä kovemmilla painoilla niin hyvä tulee ja tulokset näkyvät nopeasti!

28.12.2010 20:52:31
minnako

mitä jos on molemmat polven ns. "huonompia" polvia? :D no, ehkä ne tossa sitte vahvistuu.

otin sun neuvosta oppia, ja vaihdoin noi toistot pienemmiksi ja pari sarjaa lisää. toivottavasti nyt tulis tuloksia! :)

SUURET KIITOKSET!!

Treenipäiväkirja » jtoivonen

jtoivonenProfiili: jtoivonen

Ikää alkaa tällä pojanklopilla olla jo alun toistakymmentä. Reiluun pariin kymppiin mahtuu sitten muutamakin eri urheilulaji. Tosin en ole niitä ihan samanlaista katrasta kerännyt kuin tuo Mapy.

Omaan repertuaariini ovat ajan mittaan kuuluneet muun muassa jalkapallo ja lentopallo, sekä vapaamuotoisemmin sulkapalloa, pyöräilyä ja yleisurheilua. Muutaman itsepuolustuskurssinkin olen käynyt läpäisemässä ja pääosin voimankäytön parissa vietin myös kokonaisen vuoden intissä.

Tällä hetkellä aika menee pääasiassa punttisalilla ja lenkkipolulla. Eritoten intervallit ja vauhtikestävyyslenkit ovat olleet pravuurini (- tai ehkäpä en vain jaksa sitten pariakymmentä minuuttia pidempään juosta! ;))

Punttia tulee harrasteltua se 2-6 kertaa viikossa, riippuen täysin jaosta, treenikaudesta ja oman kropan reaktioista. Joskus veivataan pitkää pumppia ja toisinaan otetaan kovia ykkösiä, kakkosia ja kolmosia. Kaikki on suhteellista ja omaa kroppaa pitää kuunnella.

Tulen myös luultavasti olemaan se aktiivisin osapuoli tällä sivustolla, joten minuun saa reippaasti ottaa yhteyttä, jos huolia ja murheita ilmaantuu! :)Ystävällisin terveisin,

JToivonen

Hallitse treenipäiväkirjaa

» Lisää merkintä
» Oma treenipäiväkirja