2012-09-17 14:51:48

Esittelyssä pöytäfutis


Pöytäfutis on lajina monille tuttu ja pöytiä näkyykin yhä enemmän baareissa ja esimerkiksi nuorisotaloilla.  Pöytäjalkapöydässä on kahdeksan tankoa jossa pelaajat ovat kiinni. Tankoja pyörittämällä liikutetaan pöytäfutis pelaajien avulla palloa kentällä. Lajissa on  tarkoitus tehdä jalkapallon tapaan maali vastustajan maaliin.  Pelaajalla on käytössä neljä pelaajaryhmää jolla palloa hallitaan: Maalivahti, Puolustus (2. Pelaajaa), Keskikenttä (5pelaajaa) ja Hyökkäyspelaajat (3pelaajaa). Näiden neljän pelaajaryhmän avulla palloa liikutetaan kentällä sekä puolustetaan omaa maalia vastustajan hyökätessä.

 

Nopeus on valttia

Pöytäfutista testanneet tietävät että peliin on helppo päästä sisälle ja siinä kehittyy nopeasti harjoittelemalla. Laji sopii niin nuorelle kuin vähän varttuneemmallakkin pelaajalle ja on siksi erinomainen peli niin kotiin kuin työpaikalle.  Kilpailuhenkiset jäävät varmasti koukkuun tähän lajiin. Pelissä nousee esille jalkapallosta tutut elementit: Se joka hallitsee palloa, puolustaa ja osaa hyödyntää maalipaikat yleensä voittaa.  Pelinä pöytäfutis on erittäin nopea ja kehittyäkseen siinä pitääkin muistaa harjoitella ahkerasti. Kilpailuja kiertävät pelaajat osaavat hallita palloa erittäin nopeissa tilanteissa sekä osaavat tehdä erilaisia temppuja joilla vastustajaa voi harhauttaa. Pallo liikkuukin useasti ammattilaisten pelaamana kentällä sellaista vauhtia että normaali silmä ei pysy mukana.

 

Mahtava peli kaveriporukalla

Pöytäfutis tuli tutuksi itselle nuorisotalolla ja siellä havaitsin suoraan että lajissa on yksi erittäin mahtava puoli: Sitä voi pelata neljä pelaajaa yhtä aikaa. Nuoret selvästi nauttivat että peliä pystyy pelaamaan isollakin kaveriporukalla. Sama varmasti toimii urheilubaareissa: Samalla kun käydään seuraamassa jalkapallopeli niin otetaan kareriporukalla mittaa kuka on kovin pöytäfutiksessa.

 

Kehity pelaajana

Oletko jo pelannut pöytäfutista? Jos et niin kurkkaa netistä missä lähialueellasi on pöytäfutis pöytä. Pöytiä on nuorisotaloilla, kahviloissa sekä baareissa. Kun olet pelannut kannattaa tutustua onko alueellasi yhtään paikkaa joka järjestää esimerkiksi viikkoturnauksia. Turnauksissa pelaa kaikentasoisia pelaajia ja turnauksiin kannattaakin osallistua. Pöytäfutista pelataan tosissaan mutta hyvällä mielellä ja hauskanpidon takia. Käymällä turnauksissa kehittyy pelaajana ja saa kullanarvoisia vinkkejä kanssa pelaajilta. Suomen lajiliiton sivuilla  (www.kikkeri.fi) pääsee tutustumaan missä pöytiä on ja siellä sijaitsevalta foorumilta pystyy myös kyselemään jos jokin asia mietityttää.

 

Millainen pöytä sopii minulle?

Kun harrastus on siirtynyt siihen pisteeseen että pitää mietti pöytäjalkapöydän hankintaa kannatta suosia laadukkaita ja kestäviä merkkejä. Suomessa pöytäjalkapöytiin löytyy laadukkaisiin pöytäjalkapallo pöytiin erikoistunut yritys Pohjavirta Finland Oy (www.pohjavirta.fi) jonka tuotevalikoimasta löytyy kovimpiakin harrastajien haaveet täyttäviä pöytiä. Pohjavirta tarjoaa lajin parhaimmat merkit kuten Garlando, Roberto Sport, Leonhart ja Bonzini. Nämä merkit ovat lajin mersuja ja niihin kannattaakin tutustua pohjavirran kotivuilta www.pohjavirta.fi.Arvosteltu: 2.3/5 (127 arvostelua)


Jaa Facebookissa