2010-01-07 17:30:23

Pystypunnerrus-VIDEO: Kuinka pystypunnerrus tehdään oikein

Pystypunnerrys on loistava liike olkapäiden vahvistamiseen. Pystypunnerrusta voit tehdä joko suoralla levytangolla tai käsipainoilla. Liike voidaan tehdä joko seisaaltaan tai penkillä istuen.

 

Wikipedian tietojen mukaan:

Niskantakaapunnerrus tai pystypunnerrus niskan takaa on tunnettu olkapäiden harjoittamiseen tarkoitettu lihaskuntoliike. Niskantakaapunnerrusta voidaan suorittaa seisten tai istuen.

 

Suoritustapa: Suoritustapa: Ota levytangosta noin hartioiden levyinen ote, hieman kapeampi kuin niskan takaa punnerruksessa. Ota tanko rinnalle ja punnerra se yhdellä yhtenäisellä liikkeellä suorille käsille. Tunnet varmasti hyvin olkapään lihasten työn ja jänni ttymisen tässä liikkeesä. Laske paino hallitusti takaisin rinnalle ja tee uusi toisto. Seiso koko ajan suorana äläkä kallistu liikkeen aikana taaksepäin.

 

Arvosteltu: 2.0/5 (116 arvostelua)


Jaa Facebookissa
2011-01-05 11:04:52
mapy

Ohjeista puuttuu tämä, mutta pystypunnerruksen ylöstyönnön loppuvaiheessa pitää huolehtia, että tanko on suorassa linjassa vartalon kanssa. Eli kuten videosta näet, niin päätä hieman eteenpäin, jolloin tanko ei osoita eteenpäin yläviistoon.