2011-01-06 15:54:12

Power Balance rannekkeet

Kuten olemme viimeaikaisista uutisista saaneet lukea, Power Balance rannekkeiden valmistaja Austariassa on myöntänyt Gizmodo-julkaisulle sen olevan huuhaata. Valmistajan mukaan suorituskykyä urheilussa parantavan rannekkeen tehoa ei ole tieteellisesti todistettu.

 

"Jos ranneke lisää itseluottamusta edes osalla treenaajista, se on tehnyt enemmän kuin tehtävänsä."

 


Toimituksen huomautus #1: Tieteellisten todisteiden puute ei suoraan tarkoita, että ranneke olisi huijausta tai että se ei toimisi. Jokainen kokeilkoon itse ja vasta sitten tehköön johtopäätöksensä.

 

Power Balance rannekkeet:

  1. Parantavat suorituskykyä: Lisäävät voimaa, joustavuutta ja tasapainoa.
  2. Hologrammissa on valmistajan mukaan samaa elektromagneettista taajuutta kuin ihmisen biokentässä. Hologrammi vahvistaa kehon energiatasapainon toimintaa.


Maailmassa on kuitenkin aina ollut näitä pseudo-tieteellisiä rannekkeita. Jo 70-80 -luvuilla ihmisillä oli tapana pitää magneettisia rannekoruja, joiden värähtelytaajuuden piti olla sama kuin maapallolla. Eikä se siihen lopu: Jo kivikaudella kanneltiin mukana taikakiviä, pyhiä luita sun muuta. Koko ihmiskunnan historian ajan olemme uskoneet ihmeisiin ja suorituskykyä parantaviin esineisiin. Ainoa ero Power Balance -rannekkeilla vanhoihin tuotteisiin on se, että nykyteknologia oikeasti jopa saattaisi pystyä tuottamaan jotain noin hienoa.

Power Balance ranneke on yksilöllinen: Joillakin se lisää uskoa itseen ja näin suorituskykykin parantuu. Toiset ovat niin skeptisiä, että apua ei ollenkaan - vaan ranneke lähinnä haittaa toimintaa. Uskomalla Power Balancen voimaan, saat treenisi kuitenkin lisäpotkua - mielestäni on aivan se ja sama, onko rannekkeen toiminnasta tieteellistä näyttöä. Jos ranneke lisää itseluottamusta edes osalla treenaajista, se on tehnyt enemmän kuin tehtävänsä.

Power Balanacea ovat julkisesti käyttäneet mm. David ja Victoria Beckham, Rubens Barrichello, P. Diddy, Kate Middleton, Robert De Niro, Gerard Butler, Demi Moore ja monet monet monet muut.

Suomalaisille tunnetuin tapaus on Teemu Selänne, joka vannoo Power Balancen toimivan! Urheilumaailmaa seuraavat voivat myös vahvistaa, että esimerkiksi useat NFL ja NBA-tähdet vannovat Power Balancen nimeen.


Toimituksen huomautus #2: Artikkelin kirjoittanut ei usko rannekkeen toimintaan tieteelliseltä kantilta, mutta haluaa muistuttaa kaikkia, että ranneke saattaa olla jollekulle henkinen apu.

 

Arvosteltu: 1.9/5 (129 arvostelua)


Jaa Facebookissa